Historien vår

Norfloor Grimstad ble startet som Grimstad Håndverksenter AS i 2003. Her kan du lese om vår historie

riversideNorfloor Grimstad ble startet under navnet Grimstad Håndverksenter AS, også kalt GHS høsten 2003. Det var 5 lokale håndverkere; en flislegger, en elektriker, en rørlegger, en steinlegger og en murer som sammen startet Grimstad Håndverksenter AS. Ideen var at dette skulle være et sted man kunne få hjelp til de fleste håndverkerjobber, samtidig som det skulle være butikkutsalg av de forskjellige varekategoriene fliser, stein og utemiljø, lamper, VVS utstyr og jernvare. Ennå er det flere som kjenner oss som «GHS» eller «Håndverksenteret».

2003

Grimstad Håndverksenter AS starter opp i de gamle lokalene til Sørlandets Caravansenter. Det satses på butikk med fliser, lamper, stein, VVS og tilbehør, samt muligheten for å få bestilt jobber fra de forskjellige fagområdene. Det forhandles Italienske og Spanske fliser fra en dansk grossist.

2004

I tillegg til tidligere varekategorier, tas kjøkkeninnredninger fra danske Aubo inn i sortimentet, og det lages en kjøkkenutstilling.

2005

Grimstad Håndverksenter inngår samarbeid med Norflis kjeden. Fliser fra deres sortiment tas inn i tillegg til de fra den danske grossisten.

2006

Det besluttes å satse mer på fliser, samt å bytte all markedsføring fra Grimstad Håndverksenter AS til Norflis Grimstad. Lamper, elektro og store deler av VVS sortimentet selges ut.

2007-2009

Sortimentet fortsetter å rendyrkes mot Norflis kjedens sortiment, men med kjøkkeninnredninger som et tillegg. Vedovner med tilhørende tilbehør tas inn.  Fliser blir 100% fra Norflis sortiment.

2010

Norflis kjeden har blitt kjøpt opp av Modena fliser, og det blir besluttet å slå sammen de to merkenavnene til kun Modena Fliser. Grimstad Håndverksenter AS får et dilemma med tanke på at Modena allerede har en egeneid avdeling i Grimstad. Etter forhandlinger, og flere vurderte alternativer for videre samarbeid med Norflis/Modena, blir det besluttet å avslutte samarbeidet med Norflis/Modena kjeden. Det blir også besluttet å inngå ny samarbeidsavtale med en ny fliskjede, og det avholdes møter og forhandlinger med flere aktuelle kjeder. Høsten 2010 skrives det kontrakt med Norfloor kjeden. Et utvalg fra butikken reiser til Norfloors flisleverandører i Italia, for å bli kjent med de nye produktene vi skal selge, og velge hvilke serier vi skal satse på.fasettmur

2011

Fra januar 2011 blir Grimstad Håndverksenter AS markedsført som Norfloor Grimstad. Skilt og profilering byttes ut. Det avholdes lagersalg, hvor alle fliser fra Norflis sortimentet utfases, og alle butikkens utstillinger blir gradvis byttet ut mot nye fliser fra Norfloor. Det blir besluttet å beholde kjøkken og utemiljø, som ikke er en del av Norfloors standard sortiment, men fase ut vedovner.

2012

Det besluttes å igjen satse på VVS utstyr, og inngås bl.a. avtale med svenske Hafa. Overgangen til Norfloor har gått bra, og fremfor alt på proff siden merkes det en markant økning i salget. Norfloors hovedleverandør av flislim, fug og annet tilbehør, Mapei, er en stor suksess. I tillegg slår kjøkkensalget svært godt an, og vi setter rekord i antall solgte kjøkken.

2013-2014

Videre utvikling under Norfloor kjeden. Driften går mer og mer i retning av ren butikk, med mindre fokus på formidling av håndverkertjenester. Norfloor Grimstad skal være leverandør til alle håndverkere i distriktet, ikke bare de som startet det opp. Det har også vært utskifninger på eiersiden. Nye strengere regler på bl.a. bad gjør også at salget går mer og mer gjennom håndverkere, enn direkte til sluttkunde. Gode produkter, bra service og fordelaktige rabatt og bonusordninger gjør at flere og flere av håndverkere i distriktet gjør Norfloor Grimstad til sitt førstevalg. En kjedeavtale gjør at vi mister agenturet på Aubo kjøkken, og velger i stedet Nettoline kjøkken som leverandør fremover. Også dette er danske kvalitetskjøkken. Lamper tas igjen inn i sortimentet, men kun fra en lokal leverandør av kvalitetslamper med bra design, nemlig Straale.nice-gra

2015

Norfloor Grimstad har sitt beste år til nå, både omsetningsmessig og resultatmessig, med fliser og tilbehør som de største bidragsytere til dette. Også salget av VVS har tatt seg kraftig opp.

2016

Også 2016 ligger an til å bli et bra år. Norfloor Grimstad er nå eneste flisebutikk i Grimstad. Det tas beslutning om å sette opp en egen nettside, utenom kjedens nettside for å kunne profilere hele varespekteret, inkludert de varegruppene som ikke er en del av Norfloor kjedens sortiment. Det er denne siden du nå har funnet, og vi håper du finner det du er ute etter her!

2022

Det besluttes å avvikle vår kjøkkenavdeling, og i stedet bygge om denne delen av butikken til mer fliser og bad.